Oorzaken en symptomen
Brandend maagzuur treedt meestal op na maaltijden, bij het slapengaan of tijdens de slaap.
De symptomen van brandend maagzuur zijn onder meer:
- Een branderig gevoel in de borstkas of keel na een maaltijd
- Een hete naar zuur of zout smakende vloeistof achter in de keel, in combinatie met moeite met slikken
- Druk achter het borstbeen
- Opgeblazen gevoel
- Gevoel te moeten boeren
- Misselijk gevoel
In de meeste gevallen is brandend maagzuur een natuurlijke reactie op overmatig maagzuur. Maar wij weten hoe storend dit kan zijn en daarom hebben we de voedingsmiddelen op een rijtje gezet die het beste vermeden kunnen worden.
Welke voedingsmiddelen veroorzaken brandend maagzuur?
- Gefrituurd en vet voedsel
- Te veel eten
- Te snel eten
- Vet vlees en zuivelproducten
- Alcohol, cafeïnehoudende dranken en scherp gekruid voedsel, waardoor de maagklep open kan komen te staan
Stress en overgewicht zijn ook factoren die bijdragen aan brandend maagzuur, en dus kan het volgen van een uitgebalanceerd dieet en voldoende beweging hierbij helpen. Dat gezegd hebbende, we zijn hier om te helpen.
Veelgestelde vragen
Behandeling
Om te voorkomen dat zuur terugvloeit en irritatie veroorzaakt, maken Gaviscon-producten gebruik van natriumalginaat, een viskeuze formule die een beschermende laag in de maag vormt. Gaviscon Duo-producten bevatten ook antacida, die overtollig zuur neutraliseren.
Door de combinatie van deze twee bestanddelen ervaart u verlichting en kunt u weer verder met uw dag.
De verstrekte informatie is niet bedoeld als diagnose of voorschrift. Indien de symptomen ernstig zijn of langdurig aanhouden moet u een arts of apotheker raadplegen. Lees altijd de bijsluiter.
Aanbevolen producten
Herhaaldelijk last
Herhaaldelijk last van brandend maagzuur?